Autoweek

AutoWeek

15 november 2019

 • In detail: Ferrari Roma
  Nadat Ferrari gisteren al een aantal beelden en een beperkte hoeveelheid informatie wereldkundig maakte, wordt vandaag meer bekend over de Ferrari Roma. De relatief compacte GT onderscheidt zich niet alleen met z'n design, maar ook met een nieuw interieurconcept en, jawel, een uitgebreide reeks veiligheidssystemen.
 • Mercedes-Benz GLA flink hoger dan A-klasse
  De aanstaande Mercedes-Benz GLA krijgt afmetingen die meer overeenkomsten tonen met die van de B-klasse dan met die van de A-klasse. Dat blijkt uit de dimensies die Mercedes heeft gedeeld met Autocar.
 • Lada keert terug naar Egypte
  Lada keert na een aantal jaar afwezigheid terug naar Egypte. Het merk gaat er niet alleen auto's verkopen, maar ook assembleren. De Egyptische markt wordt verrijkt met... de Granta-familie.
 • 'FCA ontwikkelt zes-in-lijn-turbomotor'
  Fiat Chrysler Automobiles (FCA) brengt in de nabije toekomst een zes-in-lijn motor op de markt. Althans, dat lijkt zo te zijn na het verschijnen van een patenttekening, opgerakeld door het Amerikaanse platform MoparInsiders.
 • Elektrische Ford heet Mustang Mach-E
  Ford staat aan de vooravond van de grote onthulling van zijn eerste elektrische auto. Over een naam werd tot nu toe enkel gespeculeerd, maar in aanloop naar het debuut wordt het eindelijk bevestigd: dit is de naam Fords EV!
 • Audi met twee uitersten naar Los Angeles
  Audi stelt tijdens de Los Angeles Auto Show niet één, maar twee nieuwe modellen aan de wereld voor. Ze verschillen ook nog eens als water en vuur van elkaar. De één is namelijk de volledig elektrische E-tron Sportback, de ander de benzine gorgelende RS Q8!
 • Abt sleutelt aan gefacelifte Audi S4
  Audi is dit jaar nogal druk in de weer geweest met de huidige A4. Na een facelift druppelden stuk voor stuk vernieuwde sportieve versies binnen. Huistuner Abt is aan de slag gegaan met de mild-sportieve A4: de S4.
 • Mini John Cooper Works GP klaar voor debuut
  Mini heeft een bijzonder heftige John Cooper Works-versie van zijn Hatchback. Het bedrijf laat nu weten waar én wanneer die hete knalhatch aan de wereld wordt getoond.
 • Seat Mii Electric - Rij-impressie
  Een elektrische Volkswagen Up is er alweer even, maar de technisch identieke Seat Mii en Skoda Citigo bleven verstoken van zo'n variant. Nu de elektrische stadsauto een grondige update heeft gekregen, krijgen alle drie de broertjes alsnog een elektrische variant.
 • Daimler wil miljard euro besparen bij Mercedes
  Daimler wil de kosten bij Mercedes-Benz met 1 miljard euro verlagen. Dat doet het bedrijf onder meer door het mes te zetten in het personeelsbestand. De ingrepen moeten tegen 2022 zijn gerealiseerd.
Copyright 2019 - Automotive Process Improvement & Consultancy