Autoweek

AutoWeek

20 september 2020

 • Back to basics: Skoda Karoq
  Door alle SUV's bij de Volkswagen Groep is het bos bijna niet meer te zien. Bij Skoda neemt de Karoq de plek in tussen de Kamiq en de Kodiaq. Voor net geen € 30.000 verlaat een exemplaar de showroom, maar is dat ook de beste keuze van de drie?
 • Volvo V60 T6 Recharge - Achteruitkijkspiegel
  Roy belt vanuit de Volvo XC60 T6 met Frank om de week door te nemen. Frank was bij BMW en weet nu alles over de nieuwe M3 en M4. En Roy natuurlijk over de consequenties van Prinsjesdag voor de autowereld. Bij Polestar zijn ze onbekend met de bijbelse wijsheid 'wie zonder zonde is werpe de eerste steen' en Roy vertelt wat er nieuw is aan de Ferrari Portofino M.
 • Vijf luxe occasions die je bankrekening kunnen slopen
  Auto's uit het hogere segment van de markt hebben dikwijls een aantal zaken met elkaar gemeen: ze schrijven af als een baksteen en worden met de jaren alleen maar duurder om rijdend te houden. Wij hebben vijf occasions uit het topsegment op een rijtje gezet die een potentieel gevaar kunnen vormen voor je bankrekening.
 • Mazda CX-30 - Volvo XC40 - Dubbeltest
  Mensen willen SUV's en cross-overs vanwege de ruimte, horen we vaak. Maar ook als die modellen compacter worden verkopen ze in Nederland uitzonderlijk goed. Volvo wil hiervan maximaal profiteren en komt met een nieuwe instapper van de XC40. Wij zetten er een fijne Mazda CX-30 tegenover.
 • Peugeot met hypercar-prototype naar Le Mans
  Peugeot gaat vanaf 2022 weer meedoen in het World Endurance Championship en ook met de 24 uur van Le Mans. Bij de 24 uur van Le Mans van dit jaar, toont het alvast een vooruitblik op haar aankomende raceauto.
 • Facelift Friday: Volkswagen Tiguan (2020)
  De Volkswagen Tiguan werd met de recente facelift netjes in lijn getrokken met de nieuwe Golf. Op het oog zijn de wijzigingen om dat te bereiken subtiel.
 • Rolls-Royce: 'Nieuwe technologie biedt niet per se betere ervaring'
  Rolls-Royce gaat niet mee in het geheel vervangen van analoge bedieningsknoppen voor touchscreens. Volgens het luxemerk moeten nieuwe technologieën namelijk eerst een ervaring bieden die daadwerkelijk verfijnder aandoet, voordat ze in haar auto's toegepast kunnen worden. De toegenomen digitalisering biedt daarentegen ook kansen.
 • Gratis rijbewijs voor werklozen in Wallonië
  Werklozen uit Wallonië – en dat zijn er nogal wat – krijgen de mogelijkheid om geheel gratis een rijbewijs te halen.
 • Skoda Octavia RS iV niet voor Nederland
  Slecht nieuws voor de liefhebbers van sportieve Skoda's. De Octavia RS iV gaat helaas aan onze neus voorbij. Ook schrapt Skoda de 1.5 TSI met handbak van de bestellijst.
 • Uitvinding moet vervuiling door banden tegengaan
  Een groep Britse studenten heeft de James Dyson Award, een Engelse prijs voor innovatieve ideeën, gewonnen met een uitvinding die milieuvervuiling door bandenslijtage tegen moet gaan. Volgens 'The Tyre Collective', zoals de studenten zichzelf noemen, wordt dit probleem met de komst van steeds meer elektrische voertuigen alleen maar belangrijker.
Copyright 2020 - Automotive Process Improvement & Consultancy