Autoweek

AutoWeek

30 maart 2020

 • Land Rover Discovery 2.5 TD5 – 2003 – 692.268 km - Klokje Rond
  Pierpaolo Bordin kocht zeven jaar geleden een Land Rover Discovery met vierenhalve ton op de teller. Die dient nog steeds als werkpaard voor zijn bedrijf, dat het onderhoud van bedrijfspanden verzorgt. De huidige kilometerstand zagen wij nooit eerder op een Land Rover. Nu wil zijn eigenaar weleens een objectieve blik op de stand van zaken.
 • PSA wil productie hervatten tegen wil vakbonden in
  PSA wil door middel van een pilotproject met vrijwilligers later op de maandag weer beginnen met de productie in een Franse fabriek. Volgens vakbonden is het echter nog veel te vroeg.
 • Duitse auto-industrie houdt rekening met fors banenverlies
  De Duitse auto-industrie moet zich vanwege de teruglopende vraag naar auto's door de uitbraak van het coronavirus schrap zetten voor banenverlies.
 • Terugblik: 'Bewegende beelden Peugeot RCZ'
  In deze nieuwe Terugblik zetten we een bijzondere Fransman in de spotlight. Exact tien jaar geleden maakten we ons namelijk op voor onze eerste rijtest met de Peugeot RCZ.
 • In het wild: Opel Corsa (A) 1.3 S GT (1986)
  Tegenwoordig is de Corsa een Opel met een Frans hart, een auto die zelfs met een volledig elektrische rikketik te krijgen is. Ten tijde van de eerste generatie Corsa lagen er andere kaarten op tafel. Dankzij AutoWeek-lezer Daniël Spoelder staat in deze In het Wild een bijzonder leuke Corsa 1.3 S GT op de buhne!
 • Nieuwe Rolls-Royce Ghost in beeld
  Rolls-Royce heeft geen haast. Na de generatiewissel van de Phantom en de introductie van de Cullinan bereidt het merk zich voor op de komst van een volledig nieuwe generatie van de Ghost. Die 'kleine' Rolls, alles is relatief, is nu in normale én in verlengde vorm te zien
 • Voor China: JAC Jiayue X7
  Het Chinese JAC heeft het digitale doek getrokken van de Jiayue X7, een auto die via de officiële kanalen geen West-Europees asfalt onder zijn wielen krijgt, maar die daardoor niet minder interessant is.
 • Weblog: Een nieuwe A2
  In 2019 toonde Audi in Sjanghai de AI:me, een bijna autonoom rijdende toekomststudie die zijn verwantschap met de A2 niet verloochende. De meest zichtbare parallel was de achterkant met de geknikte glaspartij. Ik smulde bij voorbaat. En nu meldt AutoBild dat er echt beweging in de zaak zit. Op het nieuw MEB Entry-platform voor kleine elektrische auto's van het VW-concern, merkwaardigerwijs overigens ontwikkeld door Seat, ziet Audi ruimte voor een elektrische opvolger van het mythische origineel.
 • Kia komt met bonus voor plug-in hybrides
  De subsidie voor plug-in hybrides is tijdelijk terug. Hoewel, alleen als je bij Kia aanklopt voor een nieuwe plug-in. Tot eind juni geeft de Nederlandse importeur €4.000 korting.
 • Europese Toyota-fabrieken in ieder geval tot 20 april gesloten
  Eerder deze maand meldde Toyota dat het zijn Europese productielocaties met ingang van 18 maart gesloten houdt om zo verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Nu is ook bekend wanneer de Europese fabrieken hun poorten weer openen.
Copyright 2020 - Automotive Process Improvement & Consultancy