Autoweek

AutoWeek

25 september 2021

 • Waarom het jammer is dat de Opel Vectra 2000 geen GSi heette
  Opel volgde een alleszins logische redenering toen het de opper-Vectra een vergelijkbare typenaam gaf als de grote smaakmaker van de Omega-reeks. Alleen klonk 2000 veel minder spectaculair dan 3000.
 • Volkswagen Tiguan - Back to Basics
  Een speciaal moment voor de Volkswagen Tiguan: hoewel de SUV uit de compacte middenklasse al geruime tijd onder ons is, maakt hij nu pas voor het eerst zijn opwachting in deze rubriek. De facelift van de tweede generatie Tiguan mag het spits afbijten!
 • Toyota Yaris Cross - Achteruitkijkspiegel
  Zaterdag, dus tijd voor een nieuwe Achteruitkijkspiegel. Aan boord van de Toyota Yaris Cross hebben Nic en Marco het oer Prinsjesdag, Alfa Romeo, Renault en: waarom rij je eigenlijk niet gewoon 10 jaar in een lease-auto?
 • Carlos Ghosn wil aandelen Renault verkopen
  Carlos Ghosn, de gevallen Renault-Nissan-Mitsubishi-topman, wil graag van zijn aandelen Renault af. Dat laat hij weten nu zijn boek wordt gepubliceerd. Het zal echter niet gemakkelijk worden voor Ghosn om zijn aandelen van de hand te doen.
 • VDL Nedcar ziet omzet stijgen in eerste halfjaar
  VDL Nedcar heeft relatief gezien een goed halfjaar achter de rug. De omzet nam toe en de autofabriek haalde een nieuwe opdrachtgever binnen voor eind 2022, maar ondertussen heeft men in Born ook te kampen met de negatieve gevolgen van het chiptekort.
 • Ram 1500 krijgt 3 nieuwe uitvoeringen
  Op zoiets moois als de State Fair of Texas moet je als truck-bouwer natuurlijk van je laten horen. Ram komt daarom met drie nieuwe versies van de Ram 1500, die ook in Nederland relatief populair is.
 • Citroën C4 vs. Kia XCeed - Dubbeltest
  Dat er steeds meer hoge auto's worden verkocht is geen nieuws. Maar dat de oeroude hatchback hierdoor evolueert naar een hoger model is een nieuwe stap. En dat is wat er met de Citroën C4 is gebeurd. Tegen een verhoogde Kia Ceed in de vorm van een XCeed mag de Fransman de hoge dunk die hij van zichzelf heeft, waarmaken.
 • Manhart ER 800 is E 63 met ruim 800 pk
  Manhart is een tuner die normaal gesproken vooral BMW's voorziet van extra vermogen en wat subtiele uiterlijke opsmuk. Deze keer is een dikke Duitser van de concurrent aan de beurt: de Mercedes-AMG E 63.
 • In deze landen haal je het moeilijkst je rijbewijs
  Dat het halen van je rijbewijs niet eenvoudig is, zullen de meeste bezoekers van deze site wel weten. Vandaag wordt echter ook duidelijk hoe Nederland zich in dit opzicht verhoudt tot andere landen. Bovendien kijken we ook meteen waar het juist heel makkelijk is om in het bezit te komen van een rijbewijs!
 • Renault Safrane - Facelift Friday
  Tegenwoordig is zelfs een middenklasser ten dode opgeschreven, maar aan het einde van de vorige eeuw leverden de Fransen nog gewoon een model bóven dat segment. De Renault Safrane was niet bijzonder populair, ook niet na de zeer uitgebreide facelift van 1996.
Copyright 2021 - Automotive Process Improvement & Consultancy