Autoweek

AutoWeek

18 april 2021

 • Wat is het geheim van Aiways?
  Eén van de nieuwe Chinese merken is Aiways, tot voor enkele jaren zelfs in eigen land volslagen onbekend. Dat roept de vraag op wat Aiways zich in het hoofd heeft gehaald.
 • De elektrische toekomstplannen van de autofabrikanten
  De brandstofmotor wordt steeds meer geweerd. Diverse autofabrikanten hangen zelfs al een concreet jaartal aan de overstap naar puur elektrisch aanbod.
 • Dít is de elektrische Volkswagen ID.6!
  De Shanghai Motor Show is het podium waarop Volkswagen de ID-familie uitbreidt. Volkswagen laat in China de ID6 X en de ID 6 Crozz zien. De twee elektrische SUV's zijn technisch gelijk aan elkaar, maar hebben een van elkaar afwijkende voor- en achterkant. Opvallend: vooralsnog heeft Volkswagen geen plannen de ID6 ook naar Europa te halen.
 • Dacia Spring - Back to Basics
  Een nieuwe EV kopen voor onder de €20.000? Dat kon je tot voor kort wel vergeten. De Renault Twingo Electric kwam aardig in de buurt, maar de Dacia Spring is de eerste EV van de gevestigde merken die onder die grens duikt. Moet je voor dat geld heel veel concessies doen op het gebied van uitrusting, of valt het allemaal wel mee? Tijd om de configurator van Dacia er eens bij te pakken.
 • Skoda Kodiaq - Achteruitkijkspiegel
  Vanuit een Skoda Kodiaq neemt Nic de Boer samen met Michiel Willebrands de week met je door. Ze hebben het over de Citroën C5 X, de toekomst van het autorijden en de Kia EV6. Fijn weekend!
 • Bevestigd: Elektrische Ferrari in 2025
  Ferrari blikt terug op een 2020 waarin de coronapandemie duidelijk gevolgen had, maar blijft positief.
 • Test: Mazda CX-30 vs. Mini Countryman
  'Middelmaatje' Mazda CX-30 groeide in twee jaar uit tot de populairste nieuwe Mazda van Nederland. Onlangs werd een reeks kleine vernieuwingen doorgevoerd aan auto én motor. Is de auto daarmee hoogwaardig genoeg voor een succesvolle aanval op de Mini Countryman?
 • Volkswagen ID4 GTX bevestigd
  Volkswagen bevestigt het vermoeden dat het voor elektrische ID-modellen het sportlabel 'GTX' introduceert. De eerste auto onder dit label is de Volkswagen ID4 GTX en verschijnt op 28 april.
 • Seat Arona - Facelift Friday
  Seat lanceerde deze week een gefacelifte versie van zowel de Ibiza als de Arona. Bij de Seat Ibiza vindt het nieuws vooral binnen plaats, maar de Arona krijgt buiten een nieuw dashboard ook een (iets) ander front.
 • Mercedes EQB-teaser laat zien wat we al weten
  Ietwat ten overvloede stuurt Mercedes nog een teaser van de Mercedes-Benz EQB de wereld in. Het elektrische broertje van de GLB wordt zondagmiddag definitief onthuld.
Copyright 2021 - Automotive Process Improvement & Consultancy