Autoweek

AutoWeek

16 mei 2021

 • Kia Picanto 1.0 T-GDI - Op de Rollenbank
  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ook onze eigen nieuwsgierigheid is om een turbogeblazen Kia Picanto op de rollenbank te zien. Nog niet zo lang geleden hadden we er eentje als duurtester en die ging als de brandweer. Een optreden in Op de Rollenbank is er echter nooit van gekomen. Gelukkig is er nu Richard van Oosterwijk, die zijn kleine Kia graag ter beschikking stelt.
 • Hoe Lucid Air-ontwerper Derek Jenkins de oude industrie loslaat
  AutoWeek sprak exclusief met Derek Jenkins, de man die de Air tekende, over zijn eerste Lucid, het loslaten van de oude industrie en de kracht van eenvoud.
 • Kleine hatchbacks op grijs kenteken - De Vluchtstrook
  Het grijze kenteken is tegenwoordig gereserveerd voor bestelauto's en omgebouwde SUV's, maar ooit was dat anders. In deze editie van De Vluchtstrook blikken we terug op de geschiedenis van het grijze kenteken en de mogelijkheden die daarmee gepaard gingen.
 • Auto Pilot, het was er al in 1958
  Met voortschrijdend technisch inzicht zijn we in de loop der jaren steeds beter in staat om complexe systemen te beheersen. Desalniettemin vindt veel moderne techniek z'n wortels in het verleden, zo ook cruise control.
 • Test: Hyundai Bayon
  De Hyundai Bayon rondt het SUV-aanbod van de Koreanen naar beneden toe af. De stoere broer van de i20 moet het de Ford Puma, Skoda Kamiq en andere compacte SUV's lastig maken.
 • Kia EV6 - Back to Basics
  De Kia EV6 is de eerste auto van de Koreanen die als puur elektrische auto is ontwikkeld. De heftige EV6 GT met 584 pk baarde opzien, maar aan de andere kant van het spectrum is de EV6 minstens net zo interessant.
 • Subaru Outback - Achteruitkijkspiegel
  Nic stuurt deze week een Subaru Outback de smart highway op en natuurlijk komt daarbij het plan van de autobranche voor de nieuwe autobelastingen aan bod. Het is het grootste item in deze qua hard autonieuws luwe week. Toch moet zeker Nic zijn hart luchten over diverse zaken. Dat Renault Sport Alpine wordt en als gasrijder beleefde hij een jubelmoment toen hij zijn Rover 25 volgooide voor een paar tientjes. In een week dat de benzineprijs naar recordhoogte steeg. Dat en meer zaken in een...
 • Buick Rendezvous (2002) - In het Wild
  Dat een auto niet per se oud of mooi hoeft te zijn om een plekje in 'In het Wild' te bemachtigen, demonstreert deze Buick Rendezvous perfect.
 • Peugeot 508 SW PSE vs. BMW 330e Touring - Dubbeltest
  Volgens het oude gezegde is het kiezen óf delen. Toch denkt Peugeot met de nieuwe 508 SW PSE dat het best allebei kan. Volgens z'n makers is de auto ruim, zuinig, comfortabel en ook nog eens echt sportief. En duur, waarmee het een directe concurrent wordt voor de BMW 330e Touring.
 • Mazda boekt winst ondanks verkoopdaling
  Mazda heeft z'n gebroken boekjaar afgesloten met een operationele winst, ondanks teruglopende verkopen.
Copyright 2021 - Automotive Process Improvement & Consultancy