Autoweek

AutoWeek

08 maart 2021

 • Automatische gordels - De Vluchtstrook
  Een gordel die je niet zelf om hoeft te doen, maar die zich automatisch een weg baant om je bovenlijf. Klinkt als een vorm van overbodige luxe voor Maybach of Bentley, maar eigenlijk is deze opmerkelijke voorziening vooral te vinden in eenvoudige middenklassertjes uit de jaren tachtig en negentig. Daar hoort een heel verhaal bij.
 • 'Duur wasstraatprogramma onnodig of schadelijk'
  Misschien laat je je wel eens verleiden tot de uitgebreidere programma's bij de wasstraat, maar volgens de ADAC kun je die beter laten voor wat het is.
 • De kracht van de eenvoud
  Met zijn simpele design en doordachte constructie is de Fiat Panda bij zijn lancering in 1980 eigenlijk al een legende. Maar er zijn meer factoren die een rol spelen in de succesvolle carrière van de kleine Italiaan.
 • DS 9 - Back to Basics
  Het is alweer ruim twee jaar geleden dat voor het laatst een model van DS de revue passeerde in deze rubriek. Tijd om daar verandering in te brengen met bepaald niet het minste model van het Franse luxemerk: de DS 9. Hoe is het gesteld met de standaarduitrusting van de grootste sedan van Stellantis in Europa? We pakken de configurator er eens bij.
 • Fiat 500e - Achteruitkijkspiegel
  De Fiat 500e is in het land. Een mooie gelegenheid om de Achteruitkijkspiegel op te nemen met deze snoezige EV waarin Fiat maar liefst 42 kWh aan accu's heeft weten te persen. We staan stil bij die andere 500E, bij de ID.3-duurtest en bij de Volvo C40 Recharge. Van die laatste hadden de heren Vermeulen en Willebrands wel iets meer verwacht.
 • Zes bijzondere carrosserievarianten van Porsche
  Porsche heeft met de Taycan Cross Turismo een unieke carrosserievariant op de markt gebracht in de EV-markt. Een opgehoogde stationwagen annex shooting brake is misschien niet direct iets wat je verwacht van Porsche, maar het merk heeft in het verleden wel vaker gespeeld met het idee van bijzondere carrosserievarianten. Deze vijf hebben we eruit gepikt.
 • Citroën ë-C4 vs. Peugeot e-2008 - Dubbeltest
  Familieleden die ondanks de vele overeenkomsten toch elkaars concurrent worden, dat is het thema van de Franse arthousefilm 'Conseil de famille' uit de jaren 80. Wij hebben vandaag onze eigentijdse variant voor het voetlicht: twee Franse EV's die zoveel gemeen hebben, maar desondanks elkaar de loef moeten afsteken.
 • Seat wil accufabriek in Spanje openen
  Seat wil een accufabriek gaan openen in Spanje. Daarvoor gaan de Volkswagen Groep en Seat samenwerken met de Spaanse overheid. Hoe groot de fabriek proecies gaat worden en waar hij komt te staan, is nog niet bekend.
 • De eerste super-Saab
  In 1978 introduceert Saab een model dat voor flink wat rumoer zorgt: de 99 Turbo. Een op het oog brave hatchback die BMW's, Alfa Romeo's en Porsches het snot voor de ogen rijdt. In zijn natuurlijke Zweedse habitat gaan we een rondje om met de auto die het imago van Saab een enorme boost gaf.
 • Volkswagen belicht Project Trinity
  Volkswagen heeft een eerste teaser van Project Trinity gedeeld, het elektrische vlaggenschip dat in 2026 op de markt moet komen.
Copyright 2021 - Automotive Process Improvement & Consultancy