Autoweek

AutoWeek

27 februari 2020

 • Volkswagen Golf GTI, GTE en GTD
  Wie Volkswagen Golf zegt, zegt GTI. Dat geldt al bijna zo lang de Golf bestaat. Het kon dan ook niet uitblijven: hier is de achtste generatie Volkswagen Golf GTI. Inclusief zijn derivaten: de groene GTE en kilometervreter GTD.
 • Volkswagen Golf GTI, GTE en GTD - Eerste Kennismaking
  De Volkswagen Golf GTI achtste generatie beleeft volgende week zijn debuut in Genève, en brengt meteen zijn groene broer GTE en zuinige broer GTD mee. Wij lopen er in de fotostudio van de fabriek in Wolfsburg vast omheen.
 • Volvo 144 (1973) - Klokje Rond Klassiek
  Waar veel jongeren als eerste auto voor een handzaam, betrouwbaar en betaalbaar hatchbackje kiezen, stortte Bart Kremer zich direct in de wondere wereld van de klassiekers. Dat heeft hij geweten: zijn eerste rit strandde voor de Botlekbrug. Toch kan de groene Zweed weinig kwaad doen bij de Nijmegenaar.
 • Toyota investeert 368 miljoen euro in tech-startup
  Toyota investeert omgerekend 368 miljoen euro in het Chinese bedrijf Pony.ai, dat technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Met de op woensdag aangekondigde investering moet de techniek op termijn sneller en eenvoudiger in modellen van Toyota toegepast kunnen worden.
 • Hyundai '45 EV' maakt eerste testkilometers
  Hyundai maakt zich op voor de komst van haar eerste volledig als EV ontwikkelde model. De Kona Electric en de Ioniq Electric krijgen op den duur gezelschap van modellen die op een nieuwe voor EV's ontwikkelde basis staan. Hier zien we de eerste daarvan; de productieversie van de 45 Concept.
 • Primeur van Chinese Aiways mist Genève door corona
  Het Chinese Aiways zou volgende week in Genève groot uitpakken met een nieuwe concept-car. COVID-19 (het coronavirus) gooit nu echter roet in het eten, want de auto komt niet op tijd in Zwitserland aan.
 • Bentley Mulliner Bacalar is gloednieuwe tweezitter
  Bentley staat op het punt om een gloednieuw model te onthullen; de Bacalar. Het wordt een tweezitter, laat het merk weten. Dat is lang geleden voor Bentley. Heel lang geleden. Een teaserfoto laat de twee zetels alvast zien.
 • Turbotaal
  Dankzij steeds verdergaande turbotechniek acht Audi de tijd rijp om de S6 te voorzien van een dieselmotor in plaats van een blok op benzine. Een sportieve diesel met een praktische koets die vloeiend de turbotaal spreekt?
 • KTM presenteert circuitmonster X-Bow GTX
  KTM is voor sommigen misschien vooral bekend van de motorfietsen, maar het Oostenrijkse bedrijf kwam in de loop der jaren ook met diverse op de racerij gerichte auto's. Deze X-Bow GTX is de nieuwste toevoeging in dat rijtje.
 • 'Zomerintroductie Volkswagen ID.3 nog steeds in gevaar'
  De Volkswagen ID.3 moet het paradepaardje van het elektro-offensief van Volkswagen worden. Komende zomer staat de introductie van dit eerste model uit de ID-reeks gepland, maar er duiken opnieuw zorgelijke berichten op in Duitsland.
Copyright 2020 - Automotive Process Improvement & Consultancy