Autoweek

AutoWeek

22 januari 2020

 • Tesla begint levering Model Y eerder dan verwacht
  Na de Model S, Model X en Model 3 komt er dit jaar weer een Tesla bij op de openbare wegen. De Model Y maakt haar opwachting en het lijkt erop dat men daar minder lang op hoeft te wachten dan Tesla aanvankelijk communiceerde.
 • Cruise presenteert autonome Origin
  Het in 2013 uit de grond gestampte en in 2016 door General Motors aangekochte Cruise heeft het doek getrokken van de Origin, een autonome én elektrische 'deelauto' waar het bedrijf grote plannen mee heeft.
 • Daimler waarschuwt voor winstdaling van bijna 50 procent
  Daimler waarschuwt dat de winst voor belastingen over 2019 fors lager uit zal vallen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz noteert 5,6 miljard euro aan inkomsten, een daling van 49,5 procent.
 • Kamervragen over 'extreem hoge' laadprijzen
  Een week geleden werd bekend dat Ionity de prijzen bij haar laadpalen flink verhoogt. De geldende vaste prijs van € 8,- per laadsessie verdwijnt en voortaan moet per kWh betaald worden. Hoewel dat bij andere aanbieders al gebruikelijk is, vragen meerdere politieke partijen de betrokken ministers om opheldering. Er zijn vermoedens over kartelvorming en ongelimiteerde stijging van de laadprijzen.
 • Nieuwe snuit voor Mahindra Roxor
  Het Indiase Mahindra heeft een vernieuwde versie van de Roxor gepresenteerd. De aangepaste compacte offroader heeft vooral een aangepaste voorzijde en daarmee lijkt Mahindra het akkefietje met FCA Automobiles te willen sussen.
 • Toyota en Honda roepen miljoenen auto's terug om airbags
  Toyota en Honda roepen miljoenen auto's terug vanwege problemen met Takata-airbags, maakten beide fabrikanten dinsdag bekend. Bij Toyota gaat het om 3,4 miljoen auto's wereldwijd en bij Honda om 2,7 miljoen voertuigen in de Verenigde Staten.
 • Tata zet gloednieuwe Altroz in de showroom
  Mensen met emigratieplannen naar India opgelet: de Tata Altroz beleeft daar zeer binnenkort haar marktdebuut. In het thuisland onthult Tata nu de productieversie én maakt het bekend wat er minimaal voor de kleine nieuwkomer betaald moet worden.
 • Tesla doorbreekt beurswaarde van 100 miljard dollar
  Tesla heeft dinsdag nabeurs een beurswaarde van 100 miljard dollar (90,2 miljard euro) bereikt. De 100 miljard-grens is een belangrijke voor Tesla-oprichter Elon Musk, er is namelijk een bonus aan verbonden van ongeveer 350 miljoen dollar.
 • Vervanger Citroën C4 Cactus kruipt voorbij
  De C4 Cactus krijgt een opvolger die het over een iets andere boeg gooit. Het is die nieuwe Citroën waar we nu de eerste beelden van zien!
 • Gefacelifte Mercedes-Benz E-klasse krijgt mild-hybrid techniek
  Mercedes-Benz legt de E-klasse op de snijtafel. De concurrent van auto's als de BMW 5-serie wordt op uiterlijk vlak bijgewerkt, maar maakt ook kennis met nieuwe techniek. Vandaag kunnen we iets melden over de aanpassingen die onderhuids zijn doorgevoerd.
Copyright 2020 - Automotive Process Improvement & Consultancy