Autoweek

AutoWeek

04 augustus 2021

 • Alfa Romeo: zeven sportieve hoogtepunten
  Alfa Romeo heeft vanaf 2027 enkel nog elektrische auto's in het aanbod. Iets waar de echte Alfisten waarschijnlijk even behoorlijk van moeten slikken. Gelukkig hebben we de bestaande Alfa Romeo's nog. Deze zeven modellen die wel raad wisten met benzinekracht zullen we in ieder geval nooit meer vergeten.
 • Volvo C40 Recharge - Eerste kennismaking
  Volvo heeft de C40 klaarstaan. Deze coupé-achtige variant op de succesvolle XC40 komt pas komende herfst alleen met volledig elektrische aandrijflijn, maar wij mogen er vast in en omheen kijken. Leuke bonus: hij geeft ons een sneak preview op de pas voor volgend jaar op stapel staande facelift van de XC40.
 • Dit is Albert, een McLaren Speedtail
  Een opvallend bericht uit de hoek van McLaren. McLaren stelt Albert namelijk aan het publiek voor. Albert is geen nieuwe werknemer, maar een McLaren Speedtail. Hoe zit dat?
 • Citroën AX facelift - Rijtest - Uit de Oude Doos
  De Citroën AX was een flinke vooruitgang ten opzichte van de meerdere modellen die de kleine Citroën opvolgde. Toch was het in 1991 zaak om 'm naar een nieuw niveau te tillen. AutoWeek ondervond precies 30 jaar geleden of dat de Fransen gelukt was.
 • Nieuwe BMW 7-serie: nu met definitieve kijkers
  De nieuwe BMW 7-serie is een van de meest gefotografeerde nog te onthullen nieuwe auto's van het moment. Ook vandaag is BMW's nieuwe toplimo weer met een psychedelisch stickervelletje voorbij de lens van onze spionagefotograaf gereden. Ditmaal is de concurrent van auto's als de Mercedes-Benz S-klasse en Audi A8 met z'n definitieve verlichting te zien.
 • Compacte middenklasse: SUV niet zo populair als je denkt
  De heersende trend in autoland lijkt te zijn dat SUV's en cross-overs alsmaar meer terrein winnen van de traditionele hatchback, sedans en stationwagons. In de compacte klasse was te zien dat die laatste carrosserievormen tot 2020 nog steeds de overhand hadden in de verkoopaantallen, maar dat de SUV's en cross-overs bezig zijn met een behoorlijke opmars. In de compacte middenklasse winnen de SUV's en cross-overs in het totale aantal de populariteitsprijs, maar geldt een belangrijke kanttekening.
 • Honda's kleinste sedan wordt vernieuwd
  Sedans vind je in Europa voornamelijk nog in het segment van auto's als de BMW 3-, 5- en 7-erie, maar ver buiten de Europese grenzen bestaat de vierdeurs er nog in alle soorten en maten. Honda levert in landen als India en Thailand zelfs een piepkleine sedan, een auto die binnenkort wordt vernieuwd en dus nog volop de aandacht van het merk heeft.
 • Kentekencamera's legden ook inzittenden vast
  Kentekencamera's boven de Nederlandse snelwegen hebben niet alleen kentekens vastgelegd, maar ook de gezichten van inzittenden van de auto's. Dat bericht NRC. Omdat dat niet zomaar mag, start het Openbaar Ministerie een onderzoek.
 • Nieuwe Toyota Land Cruiser als GR Sport
  De nieuwe Toyota Land Cruiser is met z'n no-nonsense vormgeving overduidelijk als Land Cruiser te herkennen. Toyota doet echter iets opmerkelijks. Het merk komt met een heuse GR Sport-uitvoering de Land Cruiser, het automobiele equivalent van een tank met sportpakket.
 • Toyota boekt recordwinst over afgelopen kwartaal
  Toyota heeft het eerste kwartaal van z'n gebroken boekjaar een recordwinst geboekt. De Japanse fabrikant voelt, in tegenstelling tot veel andere autobouwers, de gevolgen van het chiptekort niet zo sterk. Toch houdt het onder meer door die crisis wel rekening met tegenvallers.
Copyright 2021 - Automotive Process Improvement & Consultancy