Autoweek

AutoWeek

16 januari 2021

 • Back to Basics: BMW iX3
  De BMW iX3 is de tweede EV uit München. Hoe zit het met de standaarduitrusting? In deze editie van 'Back to Basics' nemen we 'm onder de loep.
 • Hyundai i20 – Achteruitkijkspiegel
  Vanuit een volwassen Hyundai i20 nemen Roy en Cornelis deze aflevering het nieuws van afgelopen week door. Ze zetten Dacia naast Skoda, staan stil bij het zilveren jubileum van de Porsche Boxster en hopen dat Renault de juiste toon weet te raken met retro-design. En waar ze allebei naar uitkijken zijn de nieuwe Chinese EV's met voorop de Nio ET7. Genoeg stof om een weekend over na te denken.
 • Ford legt Duitse productie noodgedwongen stil
  Ford moet de productie van de Ford Focus in het Duitse Saarlouis noodgedwongen een volledige maand stilleggen vanwege een gebrek aan microchips.
 • Renault Twingo Electric vs. Seat Mii Electric - Dubbeltest
  Elektrische auto's worden steeds talrijker, beter én goedkoper, maar toch is de roep om echt betaalbare modellen nog groot. De nieuwe Renault Twingo Electric mag zich momenteel de goedkoopste EV van de Nederlandse markt noemen, waarmee hij de Seat Mii Electric van de troon stoot. Doet hij dat ook op andere gebieden?
 • 'GM werkt aan elektrische Corvette cross-over'
  Corvette wil het modellenaanbod de komende jaren uitbreiden en werkt aan een elektrische cross-over, meldt Bloomberg op basis van interne bronnen.
 • 'Kia terecht beloond met koppositie in verkooplijst'- AutoWeek Podcast
  Een nieuwe aflevering van de Uitlaat! Deze week bespreken Marco en Roy Kia, Peugeot en de Lexus LFA. Luister hieronder!
 • Duitse justitie ziet deels af van vervolging Martin Winterkorn
  Martin Winterkorn wordt niet langer vervolgd voor het vermeend manipuleren van de markt. De uitspraak betekent niet dat hij van zijn zorgen verlost is.
 • Topversie Hyundai Kona Electric stuk goedkoper
  Net voordat de faceliftversie in Nederland verschijnt, heeft Hyundai wat wijzigingen doorgevoerd aan de prijslijst van de bestaande Hyundai Kona Electric. Het grootste nieuws: de afgeladen topversie is wat voordeliger.
 • Facelift Friday: Volkswagen Sharan/Seat Alhambra
  Onlangs werd duidelijk dat de Volkswagen Mutivan wordt losgeweekt van de Volkswagen Transporter. Met wat fantasie kun je dus stellen dat er binnenkort weer een echte, grote MPV op de prijslijst van Volkswagen staat. Alle reden om eens terug te blikken op de eerste Volkswagen Sharan, die in 2000 samen met broertje Seat Alhambra een forse facelift kreeg.
 • Mercedes-Benz belicht elektrische EQA
  Mercedes-Benz licht weer een klein tipje van de sluier op die over de elektrische Mercedes EQA hangt. De onthulling vindt zeer binnenkort plaats.
Copyright 2021 - Automotive Process Improvement & Consultancy