Autoweek

AutoWeek

AutoWeek
  • Bij Volkswagen zijn ze achter de schermen druk in de weer met de nabije toekomst. De slimme koppen bij de afdeling van de elektronische ontwikkelingen geven nu een kijkje in eigen keuken. Daar krijgen we een nieuw systeem te zien waar toekomstige Volkswagen-bestuurders op kunnen rekenen.

  • Maserati's GranTurismo en zijn opengewerkte GranCabrio-broer hebben hun pensioengerechtigde leeftijd jaren geleden al bereikt. We weten nu meer over een opvolger.

  • In China presenteerde Mercedes-Benz de Concept GLB-klasse. We weten nu waar de productieversie gebouwd gaat worden.

  • Renault presenteert in één klap een hele rits vernieuwde bedrijfswagens. Zo laat het merk niet alleen een vernieuwde Master en een vernieuwde Trafic zien, maar trekt Renault ook het doek van een voorbode van een nieuwe Kangoo Z.E.

  • Een nieuw hoofdstuk in de samenwerking tussen Toyota en Mazda. Laatstgenoemde presenteert vandaag een volledig nieuwe Bongo Brawny, een bus die we in de basis kennen van Toyota.

  • Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. De introductie zou veel eerder zijn dan bij concurrenten. De uitspraken moeten we wellicht wel met een korreltje zout nemen:  Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.

  • Terwijl Jaguar zijn eigen verkooprecord breekt met de elektrische I-Pace, brengt het ook een anabolenversie uit van de F-Pace met een supercharged V8. Het is wellicht wat schizofreen, maar gelukkig kan het nog!

  • Al vanaf de allereerste dag is deze Volvo V40 in het bezit van de familie Huisman. Vader Roelf telde er destijds de lieve som van 73.000 oudhollandse florijnen voor neer. Vandaag de dag maakt zoon Stefan zijn kilometers met dit Nederlandse product. Hij is er duidelijk meer aan verknocht dan zijn vader.

  • Op een stikdonker testcircuit laat Opel ons kennismaken met zijn nieuwste verlichtingssystemen. Maar eerst mogen we ervaren hoe de autoverlichting in de afgelopen 120 jaar is geëvolueerd. Want het begon ooit allemaal met ... kaarslicht.

  • Op de New York International Motor Show presenteerde Nissan deze week een jubileum-editie van de 370Z. Het is ongetwijfeld een voorbode van het blik vol publicitaire festiviteiten dat het merk dit jaar opentrekt, want de 'Z' viert in 2019 z' 50e verjaardag.

© 2019 Automotive Process Improvement & Consultancy. Disclaimer
Powered by 3LC4R0n3