Autoweek

AutoWeek

17 januari 2022

 • Zo ver komt de Peugeot e-2008 in de praktijk
  De elektrische versie van de Peugeot 2008, de e-2008, is sinds de zomer van 2020 op de markt. Bij AutoWeek hebben we hem diverse keren, onder diverse omstandigheden getest. Daarnaast zijn er ook de nodige gebruikerservaringen in de reviewsectie op deze site. De hoogste tijd dus om het antwoord te geven op de vraag: hoe ver komt de Peugeot e-2008 in de praktijk?
 • Al meer dan 100 jaar zoeken naar alternatief benzine
  Technici streven naarstig naar alternatieven voor benzine en dieselolie, waarbij ze vooral kijken naar biobrandstoffen: ethanol en plantaardige diesel. Die zoektocht is niets nieuws, integendeel: die is al meer dan honderd jaar aan de gang. Afhankelijk van het aanbod hebben auto's op gas, stroom, petroleum, kolen, hout en zelfs turf gelopen.
 • Mercedes-Benz E-klasse - Blik to the Future
  De huidige Mercedes-Benz E-klasse kreeg vorig jaar een stevige facelift en past qua uiterlijk weer perfect tussen de versere C-klasse en S-klasse. Onderhuids is hij echter veel ouder dan die andere twee modellen en dat blijft zo. Maar in 2023 verschijnt de nieuwe E.
 • Deze auto's werden slechts één keer verkocht in 2021
  Nu de laatste kerstbomen in de vuilniswagen verdwijnen, is het voor ons tijd om op deze grauwe januarimaand met de bezemwagen achter de verkoopcijfers van 2021 aan te rijden. Welke modellen staan onderaan de lijst? Dit zijn de achterblijvers van 2021. Oftewel: de auto's die slechts één keer een nieuwe registratie kregen in het afgelopen jaar.
 • Uitgehold door internet: herinneringen aan Automarkt Beverwijk
  Tientallen jaren was het een begrip in Nederland. De Automarkt Beverwijk was de laatste overlevende van een rijke traditie in ons land. Verhuisd van Utrecht naar Beverwijk en daar langzaam uitgehold door het internet. Afgelopen maand heeft de Automarkt Beverwijk voorgoed zijn poorten gesloten. Directeur Michel Corveleijn haalt herinneringen op.
 • De Ford Puma van 25 jaar geleden had veel scherpere klauwen
  Het was vast geen toeval dat Ford de Puma lanceerde als grootste concurrent van een Opel die Tigra heette. Een kakelvers lid van de familie der kartachtigen dus, klaar om zijn klauwen in de markt voor kleine coupeetjes te zetten.
 • Dit weten we tot nu over kilometerheffing vanaf 2030
  Het nieuwe kabinet heeft zijn plannen bekendgemaakt en daarbij valt de omstreden kilometerheffing onmiddellijk op. Het is weliswaar een plan voor de lange termijn, maar denk er niet te laconiek over, want sommige ontwikkelingen zijn onvermijdelijk.
 • Volkswagen Taigo - Back to Basics
  Helemaal verliefd op de coupé-SUV? Goed nieuws: met de komst van de Volkswagen Taigo is instappen in een nieuw exemplaar weer iets bereikbaarder geworden. Of dat ook een aanrader is, onderzoeken we vandaag.
 • Nissan Qashqai - Achteruitkijkspiegel
  Roy neemt onze Nissan Qashqai-duurtester mee voor een rondje langs de Noord-Hollandse weilanden. Onderweg belt hij met Michiel en bespreken ze zaken zoals het design van BMW, dat het merk geen windeieren lijkt te leggen: BMW was in 2021 het bestverkopende 'premiummerk'. Tussen alle opkomende elektro-sportwagenmerken geeft plotseling oudgediende Noble weer een teken van leven met de M500, die nog gewoon benzine door de aderen heeft stromen. Dat had de DeLorean DMC-12 ook, maar daar zat weer een...
 • Weblog: Weblog - De weg naar de top
  Nee, om te beginnen wil ik hier geen heel Pikketiaans of politiek geladen artikel van maken. Het is een feitelijke constatering dat in het afgelopen jaar de tien rijkste mensen op aarde gezamenlijk nog eens €354 miljard rijker zijn geworden. Verder kwamen er tijdens de pandemie naar verluidt 500 nieuwe miljardairs bij. Dat is op zich niet heel gek, want ondanks de beperkende maatregelen wereldwijd draait de economie op volle toeren. De aandelenbeurzen staan hoog, de materiaalprijzen rijzen de...
Copyright 2022 - Automotive Process Improvement & Consultancy